SzEgy mosoly mindennél többet érrEgy mosoly mindennél többet értEgy mosoly mindennél többet érttEgy
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egy mosoly mindennél többet ér vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
SzEgy mosoly mindennél többet érrEgy mosoly mindennél többet értEgy mosoly mindennél többet érttEgy
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egy mosoly mindennél többet ér vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
SzEgy mosoly mindennél többet érrEgy mosoly mindennél többet értEgy mosoly mindennél többet érttEgy
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egy mosoly mindennél többet ér vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
SzEgy mosoly mindennél többet érrEgy mosoly mindennél többet értEgy mosoly mindennél többet érttEgy
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egy mosoly mindennél többet ér vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát szilasi ilona indította 9 éve
Egy jó étel vagy finom ízletes sütemény már mosolyra húzza a szánkat.Ha neked is van finom recepted,sütemény recepted vagy az interneten találtál receptet ami szeretnél megosztani klub társaiddal azt itten megteheted.
Te szoktál sütni-főzni?
0% Igen minden nap.
0% Igen de csak ritkán.
100% Főzni mindennap főzök sütni ritkábban.
0% Nem egyáltalán nem szokta sem sütni sem főzni.
0% Nagyon ritkán főzök-sütök.
Hozzászólások eddig: 67
szilasi ilona üzente 8 éve
Túrós kalácslepény
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
3 dl tej
3 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1,5 kávéskanál só
2 evőkanál zsír
50 dkg túró
2 db tojás
4 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
tejföl
Elkészítés:
A tejben kevés cukorral megfuttatom az élesztőt. A lisztben elkeverem a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, elmorzsolom benne a zsírt. Hozzáadom az élesztőt, és tésztát gyúrók belőle.
A tepsibe vagy sütőlapra sütőpapírt fektetek, a tésztát szabadkézzel húzogatva megfelelő méretűre nyújtom. Vastagon megkenem tejföllel.
A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem. beledolgozom a túrót. A tojásfehérjéből kemény habot verek és beleforgatom a túróba. A keveréket rákenem a lepényre.
180 fokos sütőben légkeveréssel készre sütöm.
http://szem-szajnak.reblog.hu/turos-kalacslepeny
szilasi ilona üzente 8 éve
Így készül a kürtős kalács otthon, sörösdobozzal
http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20160725-igy-keszul-a-tokeletes-kurtoskalacs-amihez-csak-nehany-ures-sorosdoboz-kell.html
szilasi ilona üzente 8 éve
Csíkokra vágja a tésztát, egy zseniális ötletet mutat nekünk. A recept futótűzként terjed az interneten!
Ha hétvégére egy gyors és finom sütit szeretnél, az alábbi receptet mindenképp ki kell próbálnod. Egyszerű, és kevés alapanyag kell hozzá, de nagyon finom lesz.
Hozzávalók: egy almabefőtt vagy konzerv, 2 fagyasztott tészta lap, 1 tojás, ¼ csésze cukor, 1 teáskanál fahéj, 1 csipet szerecsendió, kristálycukor a tetejére.
Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Az almát turmixoljuk pépesre, kenjük meg az egyik fagyasztott tésztalapot, majd borítsuk rá a másikat. Vágjuk csíkokra, kenjük meg a felvert tojással, majd szórjuk meg a fahéjas, szerecsendiós cukorral.
Süssük 15 percig, majd míg ki nem hűlt teljesen, tálaljuk egy kevés mézzel, vagy almaszósszal. Nagyon finom, osszuk meg ismerőseinkkel is ezt a gyors receptet.
http://www.napjaink.org/csikokra-vagja-a-tesztat-egy-zsenialis-otletet-mutat-nekunk-a-recept-futotuzkent-terjed-az-interneten/
szilasi ilona üzente 8 éve
Nutellás-málnás csokitorta
Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához (vagy 2 db 18-cm-eshez):
A tésztához:
225 g vaj
150 g cukor
6 db tojás
200 g étcsoki
100 g Nutella
50 g darált mandula
130 g liszt
100 g málna (mirelit, kiolvasztva)
A nutellás krémhez – ez duplázható is:)
125 g vaj
90 g porcukor
4 evőkanál Nutella
fél dl tejföl
100 g étcsokoládé
A tetejére:
5-10 dkg sótlan mogyoró apróra vágva
5 dkg málna
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és előkészítünk egy 26 cm átmérőjű (szilikon) tortaformát. A tésztához való 200 g csokit megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A málnát kiolvasztjuk és lecsepegtetjük.
2. A vajat megolvasztjuk és kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és összekeverjük. Hozzáadjuk a Nutellát és az olvasztott csokit, és jól elkeverjük.
3. Jöhet a liszt és a darált mandula, azokat is elkeverjük benne, és a kész masszát a tortaformába öntjük. Beleszórjuk a málnát és sütőbe toljuk. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba) és hagyjuk kihűlni.
4. Míg hűl a torta, elkészítjük a krémet: a 100 g csokit megolvasztjuk és hűlni hagyjuk. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a Nutellát, a tejfölt és az olvadt csokoládét és alaposan összekeverjük. A krémet minimum 30 percre hűtőbe tesszük.
5. Ha kihűlt a sütemény és a krém is megdermedt egy picit, akkor összeállítjuk a tortát: a tortát félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük a nutellás-csokis krém 2/3-ával, ráhelyezzük a másik lapot, és a tetejére rákenjük a maradék krémet.
6. Apróra vágott sótlan mogyoróval megszórjuk, tetejét friss málnával rakjuk ki, hogy még szebb legyen. :)
http://www.nlcafe.hu/gasztro/20160625/nutellas-malnas-csokitorta-recept/
szilasi ilona üzente 8 éve
Kevert meggyes süti.
HOZZÁVALÓK
6 db tojás
30 dkg puha margarin
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
2 üveg meggybefőtt (magozott, kb. 70-80 dkg)
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet egy szűrőn lecsepegtetjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, és két külön tálba tesszük. A fehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük (konyhai robotgéppel).
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd a puha margarinnal, a liszttel, a sütőporral és a tejjel simára keverjük az egészet. Ha kész, óvatosan belekeverjük a fehérjehabot.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (közepeset), és belesimítjuk a tésztát. A tetején szépen elosztjuk a meggyet, és a süteményt a sütőbe toljuk. 180 fokon, kb. 50 perc alatt készre sütjük.
Ha megsült, megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva tálaljuk.
http://www.mindmegette.hu/kevert-meggyes-suti.recept
szilasi ilona üzente 8 éve
Gyorsan elkészíthető, istenien finom lepény!
A világ legfinomabb lepényének a receptjét mutatom most meg nektek, bárki elkészítheti, annyira egyszerű, ráadásul gyorsan kész van! Mindenkinek csak ajánlani tudom, mi nagyon szeretjük!
http://www.agraroldal.hu/finom-lepeny_img-1.html
szilasi ilona üzente 8 éve
Kezdők, lusták vagy időhiányban szenvedők ezekkel a krémekkel óriási sikert arathatnak: csak össze kell keverni ezt-azt, és kész, mégis imádja mindenki. Bár a körözött a krémek krémje, azért akad még néhány tuti recept.
http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20160601-a-legjobb-kencek-kremek-es-martogatok.html
szilasi ilona üzente 8 éve
szilasi ilona üzente 8 éve
Dobd fel unalmas menüdet különleges fűszeres-pikáns zöldséglekvárral, azaz csatnival. Az eredetileg Dél-Ázsiából származó csatnival a legegyszerűbb ételeteket is fel tudod dobni. Készíts ínycsiklandozó paradicsomos csatnit húsokhoz!
Hozzávalók:
3 kg paradicsom
1 kg hagyma
1 kg alma
1 fej zeller
2 paprika
10 dkg aprított gyömbér
10 dkg mazsola
0,5 kg xilit vagy cukor
2,5 dl ecet
cukor, só, szerecsendió, fahéj, csili
Elkészítés:
Hámozz meg három kiló paradicsomot, és aprítsd össze. Tedd ugyanezt egy kiló hagymával, egy kiló almával, egy nagy fej zellerrel, két paprikával, majd miután mindezeket egy nagy fazékba tetted, adj hozzá tíz deka aprított gyömbért, tíz deka mazsolát, fél kiló xilitet vagy cukrot, sót, szerecsendiót, fahéjat, csilit. 2,5 deciliter ecetet hígíts fel duplájára vízzel, és ezt is add a keverékhez. Egy órán át főzd a csatnit sűrű kevergetések mellett alacsony lángon, majd töltsd befőttesüvegekbe, és lezárva a lekvárkészítésnél használt szárazdunsztban pihentesd.
http://www.life.hu/csalad/20160517-paradicsomos-csatni-husokhoz-recept.html
szilasi ilona üzente 8 éve
JOGHURTOS-POHARAS SÜTI CSERESZNYÉVEL
Hozzávalók:
A tésztához:
3 egész tojás
2 pohár natúr joghurt
2 pohár cukor
fél pohár étolaj
1 csomag sütőpor
vanília-aroma
citromaroma
A gyümölcsöz:
40 dkg magozott cseresznye
2 dl víz
10 dkg cukor
fahéj
1 citrom reszelt héja
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A magozott cseresznyét feltesszük főni a cukros vízben, megszórjuk egy csipet fahéjjal, belereszeljük 1 citrom héját, és addig főzzük, míg sűrű szószt kapunk.
A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a vanília-aromát és a citromaromát, majd a joghurtot, végül a sütőporral elkevert lisztet. Nem kell túl sokáig keverni.
Beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, rákanalazzuk a kihűlt cseresznyét, a cseresznyét nem kell lecsepegtetni, csak potyogtassuk rá a tésztára kanállal, ha kicsi leve is megy bele, nem baj, annál szaftosabb lesz a tésztánk.
Közepesen meleg sütőben addig sütjük, míg a teteje szép rózsaszín lesz, és az oldala elválik a tepsitől, ez kb. 20-25 perc.
Ha kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral megszórjuk a tetejét.
http://www.mindmegette.hu/joghurtos-poharas-suti-cseresznyevel.recept
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás