SzEgy mosoly mindennél többet érrEgy mosoly mindennél többet értEgy mosoly mindennél többet érttEgy
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egy mosoly mindennél többet ér vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
SzEgy mosoly mindennél többet érrEgy mosoly mindennél többet értEgy mosoly mindennél többet érttEgy
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egy mosoly mindennél többet ér vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
SzEgy mosoly mindennél többet érrEgy mosoly mindennél többet értEgy mosoly mindennél többet érttEgy
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egy mosoly mindennél többet ér vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
SzEgy mosoly mindennél többet érrEgy mosoly mindennél többet értEgy mosoly mindennél többet érttEgy
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egy mosoly mindennél többet ér vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Alapanyagok 6 kis formához
a bevonathoz:
A jéghidegre hűtött tejszínt egy magas falú tálban gépi habverővel elkezdem felverni. Mikor krémessé válik, hozzáadom a cukrot és a vaníliát. Tovább verem, míg egészen kemény nem lesz. Egy nagy kanállal a formákba töltöm úgy, hogya formák alját az asztalhoz verem, nehogy légbuborékok maradjanak benne.Lefagyasztom. Mikor megfagyott, gőz felett csokoládét olvasztok és belemártom a jégkrémeket vagy bekenem őket egy ecsettel, utóbbi esetben kevésbé szép, de vékonyabb lesz a réteg. Azonnal fogyasztom, vagy celofánba csomagolva visszateszem a mélyhűtőbe.
Mehet rá a csoki is
Forrás: Ács BoriA másik kedvenc a hosszúkás, élénk színű jeges nyalóka, iszonyatosan édes, mégis imádtam mindig. Lényegében színes cukros vízről beszélünk, ami le van fagyasztva. Szopogatásakor kötelező módon csorog az édes víz mindenünkön, arra pedig jönnek a darazsak. A kötelező nyári élmény ezzel a recepttel sokkal finomabb, szebb és fényévekkel egészségesebb. Bármilyen gyümölccsel vagy azok kombinációjával is működik.
Epres jégnyalókaAlapanyagok 6 kis formához
Az epret a tejszínnel és a mézzel leturmixolom. Akit zavarnak a magok, ezen a ponton szűrje át, én benne hagytam őket. Formákba öntöm, és lefagyasztom.
Nem kell lemenni a boltig
Forrás: Ács BoriAz előző egyszerűsített változata ez a recept. Mivel a dinnye nagyon lédús gyümölcs, nem szükséges hozzá semmilyen más folyadékot adni. Csak azért dobáltam néhány szem málnát a formákba, mert így iszonyú vagányul néz ki, a málna pedig jól passzol a dinnyéhez ízben is.
Alapanyagok 6 kis formához:
A dinnyét leturmixolom. A formákba két-két málnaszemet dobok és felöntöm a dinnyés keverékkel. Lefagyasztom.
A dinnyés is csodálatos
Forrás: Ács BoriA házi jégkrémkészítésnek nincsenek szabályai, csak lehetőségei. Választunk egy alapot, például tejszínt, görög joghurtot, tejfölt, kókusztejet vagy sűrített tejet, esetleg ezek keverékét, és ízesítjük bármivel, ami a kezünk ügyébe kerül. Mindegyiknek más és más lesz az állaga, az egyik haraphatóbb, a másik keményebb jégkrémet ad. Ezeket az alapokat keverhetjük olvasztott csokoládéval, gyümölccsel, olajos magvakkal, tényleg bármivel.
A jégkrémek külsejével is sokat játszhat, akinek van kedve: csíkos fagyit készíthet, ha a gyümölcspürét és az alapot két-két óra kihagyással csorgatja egymásra a formába. Ha pedig márványos fagyit enne, ne keverje őket össze, hanem csorgassa a gyümölcsöt vagy csokoládét a fehér alapra, az szépen behálózza majd a jégkrémet.
Meggyes-tejfölösAlapanyagok 6 kicsi formához
A meggyet a tejföllel és a mézzel leturmixolom. Aki szeretne, hagyhat benne egész szemeket. Érdemes többször megkóstolni, hogy elég édes-e, a meggy savanyú tud lenni.
Aki jó volt, megérdemli
Forrás: Ács BoriAlapanyagok 6 kicsi formához
A sűrített tejet a kókusztejjel összeturmixolom, és belekeverem a választott ízesítőt, vagy így egyszerűen lefagyasztom, mert magában is nagyon jó.
Bármelyik fenti jégkrémet meg lehet bolondítani néhány kanál alkohollal, likőrrel vagy bármivel, amiről úgy érzik, illik hozzá. Nemcsak az ízén, az állagán is javít, enyhén fellazítja, mivel nem tud megfagyni. Leggyakrabban vodkát szokás adni a jégkrémekhez, mert az semleges ízű, de sörrel, ciderrel, pezsgővel és borral is érdemes játszani. Én most kedvenc kánikulai fröccsömet öntöttem jeges formába. Nem bántam meg.
Felnőtteknek is jó lehet!
Forrás: Ács BoriA hígítatlan bodzaszörpöt elkeverem a borral, majd belefacsarom a citrom levét. Formákba öntöm, fagyasztom.
Vigyázzanak, mert ha nagyon rákattannak a házi jégkrémezésre, egyszer csak azon kapják magukat, hogy a gyerek kakaóját és a kovászos uborkát is jégkrém formában látják maguk előtt. Ezen a ponton azért érdemes megállni.
Forrás: origo.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!