SzEgy mosoly mindennél többet érrEgy mosoly mindennél többet értEgy mosoly mindennél többet érttEgy
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egy mosoly mindennél többet ér vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
SzEgy mosoly mindennél többet érrEgy mosoly mindennél többet értEgy mosoly mindennél többet érttEgy
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egy mosoly mindennél többet ér vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
SzEgy mosoly mindennél többet érrEgy mosoly mindennél többet értEgy mosoly mindennél többet érttEgy
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egy mosoly mindennél többet ér vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
SzEgy mosoly mindennél többet érrEgy mosoly mindennél többet értEgy mosoly mindennél többet érttEgy
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egy mosoly mindennél többet ér vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A belsőséget nem mindenki szereti.
A leggyakrabban felhasznált belsőség a máj.Gyorsan elkészíthető,a magyar konyha igen sokféle fogást ismer belőle.Előételnek,főételnek egyaránt kitűnő,sütve,rántva vagy raguban tálalva.Népszerű a zúza,általában levesbe,pörköltbe kerül.A főtt csontvelőt általában fűszerezett formában,pirítóson fogyasztjuk.A velős ételekhez az állatok agyvelejét használják-rántva vagy vesével keverve,pacallal elkészítve.
Magyarországon a pacalból szinte biztosan pacalpörköltet főznek.
Márton-napra meghízik a liba.
A libahús fogyasztása egész Európában elterjedt.Márton-nap környékén sok helyütt és sokféleképpen készítenek libaételeket.A régi,karácsonyt megelőző böjt előtti utolsó nagy lakoma ideje is pont Márton-nap környékére esett.A böjtre készülők ilyenkor még egyszer belaktak,hogy jobban bírják a karácsonyig tartó időszak megpróbáltatásait.
A liba már az ókori Rómában,Apicius idején is kedvelt hús volt,s a zsidó konyha is kifejezetten kedveli.A rómaiak annak idején rájöttek,hogy a liba etetésével befolyásolhatják a húsának ízét,így gyakorta adtak az állatoknak bort,illetve szárított fügét,ezzel készítve elő a minél zamatosabb húsokat.Bárhogyan is,Márton-nap közeledtével a jó húsbab lévő libák asztalra kerülhetnek.Manapság sincs másképp,az újborért és a libáért felelős szent neve napján közeledtével füstölődnek a combok,készül a sólé,és ez a libaevészet ki is tart karácsonyig.
|
|
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Meg ér egy mosolyt?
Ínyencek kedvence az őszibarack.
Már júniusban érni kezd az első hazai fajták,és egészen szeptember végéig találkozni a sárga-és fehér húsú,lédús és rostos őszibarackkal.
Vélhetően már Krisztus előtt 2000 környékén fogyasztották az őszibarackot.Magyarországon a 16.században ültették az első barackfákat.Bár őszibaracknak hívják,az őszhöz valójában csupán annyiban kötődik,mint bármely sok fajtával rendelkező nyári gyümölcs.Kezdetben egyszerűen barackként emlegették,megkülönböztetve a sárgabaracktól,és csak később,mikor a nyár végi,ősz eleji,rostos,magvaváló barackfákat mind több helyen meghonosították,ragadt rá az őszibarack elnevezés
A fák meleg-és talajigénye a szőlőéhez hasonló,ezért is fordulhatott elő,hogy a filoxéra által elpusztított szőlőtermő vidékekre telepítették nagy számban.Az elterjedését ennek a betegségnek köszönheti:a járvány idején parlagon maradt területekre sok helyen őszibarack fákat ültettek.Ma pedig már szinte igazi hazai gyümölcsként tartjuk számon.
A legjobb nyári szomjoltó a dinnye.
Lehet gömbölyű vagy hosszúkás,héjának színe sötétzöld vagy világoszöld csíkos,húsának színe piros vagy sárga.A görögdinnyét elsősorban kitűnő íze és cukortartalma miatt kedvelik,mert a benne lévő vitaminok nemjelentősek.Ám rendkívül egészséges szomjoltó.A gyümölcs könnyű és édes: forró napokon a legjobb hűsítő,ami elsősorban magas,majd 95 százalékos víztartalmának köszönhető.
A dinnye minden ételnek nyárias jelleget ad,elsősorban hideg ételekben érvényesül.A dinnyekockák jól illenek gyümölcs-és ráksalátához,köretként pedig rizses és csirke ételekhez.Készíthetünk belőle levest,turmixot,de bólékba is kiváló.
Ha véletlenül folyadék folyt a mobiltelefonodra, táblagépedre vagy vízbe ejtetted, van esély még arra, hogy megmentsd ha okosan, ügyesen és gyorsan cselekszel.
Íme, azok a lépések, amelyeket követve visszakaphatod kedvenc multimédia eszközöd működőképességét:
1. Vedd ki a telefont a vízből vagy folyadékból, és a lehető leghamarabb kapcsold ki a Power gombbal.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Egy fiatal házaspár nászútra indult. Már 11 órája folyamatosan úton voltak, a férj már eléggé elfáradt, így úgy döntöttek, hogy megállnak a legközelebbi városba, és kivesznek egy szobát. Ott töltik az éjszakát, és korán reggel folyatják az autókázást.
Egy nagyobb szállodakomplexumban találtak kiadó szobát, ki is vették, nem töltöttek sok időt, mindössze négy órát aludtak.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Fotó: ez a növény egy perc alatt megölhet egy kisgyermeket, egy felnőttet 15 perc alatt! És mégis sokan tartják a lakásukban!
Nagyon óvatosnak kell lenni a képen látható buzogányvirággal. Legjobb, ha nem tartjuk a lakásunkban, kertünkben, de ha mégis, a kisebb gyermeket távol kell tartani tőle, mert igen könnyen halált okoz!
A Dél-Amerikából származó szobanövény nagyon népszerű, mert szép, és viszonylag könnyű gondozni, megszokta a nehéz körülményeket forró származási helyén.
Vigyázat:dörög,villámlik.
Augusztus végéig számíthatunk villámlással is kísért záporokra.
Ilyenkor fontos,hogy ügyeljünk a testi épségünkre,és megpróbáljuk megelőzni a sérüléseket és a károkat.
Ha közeledik a vihar,ne maradjunk nyílt területen,úton,utcán,udvaron vagy a határban,jöjjünk ki azonnal a vízből,ha fürdünk,horgászunk vagy vízi sportot űzünk.Ne várjuk meg,amíg elered az eső,mert néha már előtte is lecsap a villám!
Lehetőség szerint zárjuk be biztonságos helyre a házi-és haszonállatokat is!
Spárgától leszünk cérnavékonyak.
Naponta akár 1 kilót is megehet belőle-méghozzá bűntudat nélkül.Alig van benne kalória,viszont tele van értékes ásványi anyagokkal és rosttal.
Az utóbbi azért fontos,mert eltelít és elejét veszi a falánkságnak.
A spárga káliumja karbantartja a szervezet víz háztartását.Mangánja a méregtelenítést segíti,és a C-vitaminnal együtt felfűti az anyagcserét meg a zsírégetést.
Rostjai gyorsítják a fogyást,szabályozzák a vércukorszintet.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu