Mosoly Blog: 2016. március

SzEgy mosoly mindennél többet érrEgy mosoly mindennél többet értEgy mosoly mindennél többet érttEgy

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 97 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 88 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 25 db

Üdvözlettel,

Egy mosoly mindennél többet ér vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

SzEgy mosoly mindennél többet érrEgy mosoly mindennél többet értEgy mosoly mindennél többet érttEgy

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 97 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 88 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 25 db

Üdvözlettel,

Egy mosoly mindennél többet ér vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

SzEgy mosoly mindennél többet érrEgy mosoly mindennél többet értEgy mosoly mindennél többet érttEgy

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 97 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 88 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 25 db

Üdvözlettel,

Egy mosoly mindennél többet ér vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

SzEgy mosoly mindennél többet érrEgy mosoly mindennél többet értEgy mosoly mindennél többet érttEgy

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 97 db
  • Videók - 65 db
  • Blogbejegyzések - 88 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 25 db

Üdvözlettel,

Egy mosoly mindennél többet ér vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Egy mosoly mindennél többet ér hírei - 2016. március

Mire jó a parafadugó?

 

Talán feltűnt, hogy a tárgyak újrahasznosításának, újraértelmezésének és felújításának híve vagyok. Kezdhetném azzal, hogy tudatos környezetvédőként harcolok a környezetszennyezés ellen, de ez nem igaz: a szenvedély még azokból a nagyon fiatalkori, albérleti időkből való, amikor az innen-onnan összeszedett,  régi, használt holmikból kellett otthont varázsolni. A környezetvédelem csak később jött.Most is újrahasznosítás következik.

Tovább 

Húsvéti tojásfestés természetesen.

 

Bár a húsvéti locsolkodás egyre jobban kikopik a tavasz legnagyobb keresztény ünnepéből, a hímes-színes tojások nélkül nincs húsvét. És hogy nyugodt szívvel meg is ehessük akár a sonka mellé, érdemes kemikáliák nélkül, természetes színezőkkel megfesteni őket. Ehhez adunk tippeket!

 

 

A fűszerpolcon és a hűtőben is akad jó néhány olyan alapanyag, amiből kiváló festőanyag válhat, ha megfelelően előkészítjük.

Tovább 

 

Főtt sonka nélkül nincs húsvét.




A húsvét elengedhetetlen kelléke a sonka.Bár a boltokban kapható eleve főtt sonka is,érdemes hagyományosan érlelt,csak füstölt ( nyers ) változatot venni,amit azonban magunknak kell megfőzni.Fontos az időzítés,hiszen áztatással együtt akár egy napot is igénybe vehet a sonka elkészítése.A húsvéti sonkát általában nagyszombaton szokták megfőzni,de maximum a fogyasztás előtt pár nappal érdemes megfőzni.
Először hagyjuk állni a vízben a sonkát,hogy a só nagy része kiázzon belőle:ha nagyon száraz és sós a hús akkor egy éjszakára,különben elég egy-két óra.Öntsük le az áztatólevet,és friss vízben lassan főzzük puhára a sonkát,majd hagyjuk saját levében kihűlni.Ha ugyanis a levegőn hűl,kiszárad és megkeményedik.Csak akkor szeleteljük,ha már teljesen lehűlt és megdermedt.A sonka főzőlevének egy részében a húsvéti tojásokat is megfőzhetjük.Nem kell aggódni,ha az ünnep után is marad a sonkából,hiszen könnyen változatos ételeket készíthetünk belőle.

Tovább 

10 ajándékötlet férfiaknak parafadugóbólToll parafadugóból

Egy óriási ötlet parafadugóból! Csak ki kell fúrni pár dugót, rá kell húzni egy tollbetétre, és készen is van a toll! Kattints ide a leíráshoz >>

 parafa toll

Parafadugó nyomda

Válassz ki pár parafadugót, és faragd bele az ajándékozott kezdőbetűjét (tükörképben), hobbiját, vagy valami rá jellemző dolgot ... Nagyon szuper személyes nyomda lesz belőle. Mindjárt fel is használhatod egy személyes levélpapír vagy boríték szett elkészítéséhez. Nyomda készítése itt >>

parafadugó nyomda

Dekoratív parafagömb

Ha sok parafadugód van, készítsd el ezt az ajándékot!

Tovább 

10 egyedi ötlet parafa dugó kreatív felhasználásához

 

 

 

174936766745155606_F2u3xw6P_f.jpg

 

Képkeretbe ágyazva (jó szorosan egymáshoz ragasztva) mutatós ékszertartó.

 

 

 

46021227411682410_AYSn3uGD_f.jpg

 

Köralakban felragasztva dizájnos óra. (Ezt akár egy régi, uncsi óra köré is el tudom képzelni).

 

 

163044448979124707_8WBDPy9v_f.jpg

 

 

115897390380115324_9hxqXzec_f.jpg

 

 

Felszeletelve ékszerelemként is funkcionálhatnak. Ne feledjétek, a parafa ugyanúgy festhető, de még inkább pácolható, mint a fa. Csodás hatásokat lehet elérni akár pár csepp fapáccal is.

Tovább 

Petőfi éhesen túrós tésztáról álmodozott

Ha gasztronómiai múltidézést tartunk, és szeretnénk megtudni, mit ettek és ittak a márciusi ifjak, miközben a 12 pontot fogalmazgatták, nincs könnyű dolgunk. Petőfi Sándor nem volt egy Mikszáth Kálmán, ami az ételleírásokat illeti. 

Alig bukkanni evéssel kapcsolatos utalásokra Petőfi Sándor leveleiben vagy naplójában, költeményeiben is inkább a borért lelkesedik, pedig nem volt nagyivó, sőt. Csak nagyítóval bukkantunk apró gasztronómiai vonatkozású félmondatokra.

Tovább 

Sóska és spenót.


                                    Sóska és spenót.

A gasztronómiában akad néhány alapanyag,amit az ember vagy nagyon szeret vagy nagyon utál.Ilyen többek között a sóska és a legvadabb ellenérzéseket is kiváltani képes spenót.


Mellesleg ezek a húsvét előtti nagycsütörtök slágerei.
A perzsa ősöktől származó spenót karrierje nagyjából a 7.században kezdődött,amikor a nepáli király ajándékként 647-ben Kínába megérkezett a ,,perzsa zöld".A spenót-vagy más néven paraj-Spanyolországból kiindulva hódította meg az öreg kontinenst.Angliában sokáig spanyol zöldségként tartották számon.

Tovább 

Festmények, amelyeket tollakra készítettek

Más tollával ékeskedni talán nem illik, más tollát ékesíteni viszont már talán elnézhető – főleg akkor, ha ilyen csodálatos festményekkel ékesítik őket!
Festett tollakFestett tollak (Forrás: demilked.com)

Manapság már nem kell meglepődnünk, ha egy-egy festményt egészen különleges „vásznon” pillantunk meg – egy ideje már egyre elfogadottabbá kezdenek válni az olyan alkotások is, amelyek például levelekre, vagy éppen madarak tollaira kerültek.

Tovább 

Mit üzent Neked a férfi a nőnapi virággal?

Virág ajándék

Virág neve

Jelentése

Amarillisz

Büszke vagyok rád, büszke vagyok, hogy ismerlek!

Árvácska

Komolyak a szándékaim.

Bazsarózsa

Derűs életet, boldog házasságot kívánok!

Ciklámen

A lemondás, a búcsúzás virága.

Frézia

Mindig megbízhatsz bennem.

Gyöngyvirág

A megbecsülést, a tisztességes szűzi szándékot bizonyítja.

Harangvirág

Mindenem a tied, imádatom mindörökké tart.

Tovább 

Kalács nélkül nincs húsvét.



lágy kalács igazán ünnepi eledel,húsvétkor elmaradhatatlan.Sőt,ha nem fogyott el,tepsiben sült desszert alapanyagként is kiváló.A kalács finom búzalisztből tejjel,vajjal és tojással dagasztott,kelt,foszlós bélű,édes ízű sült tésztaféle,amelyet a magyar hagyományok szerint elsősorban ünnepekre készítenek.
Formája szerint a kalács lehet kerek és hosszúkás,telt,lyukas közepű,vagyis kuglóf és rácsosan alakított,fonott vagy sima.A 19.század végéig elkészítése azonos volt a házi kenyérével,csak formájában különbözött:kenyértésztából lyukasra alakították.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu